Online boekhouden met Moneybird

Wanneer je een bedrijf hebt of een nieuw bedrijf wil opstarten dan moet je kennismaken met het boekhouden. Boekhouden is een verplicht onderdeel bij het ondernemerschap maar is, als je hier geen ervaring mee hebt, een lastige klus. Echter heb je veel websites die je hiermee helpen. Een grote website en waar wij het over gaan hebben is het online boekhouden met Moneybird. Natuurlijk is het mogelijk om een boekhouden bij te houden in Excel, maar dan zie je op den duur de bomen door het bos niet meer.

Facturen versturen met Moneybird

Wanneer je producten verkoopt of diensten levert dan schrijf je een factuur uit om het geld te innen bij de koper/afnemer. Binnen Moneybird is het heel eenvoudig om nieuwe facturen aan te maken binnen jouw eigen omgeving. Ga naar de pagina ‘Facturen‘ en klik rechtsboven op ‘Factuur toevoegen‘. Wanneer je dit doet zal je een nieuwe factuur aanmaken binnen je boekhouding. Dit ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit:

Facturen aanmaken binnen Moneybird online boekhouden met moneybird - image 297x300 - Online boekhouden met Moneybird

Wanneer je meerdere projecten hebt is het eenvoudig om per project een eigen huisstijl aan te maken zodat je de juiste gegevens op de factuur hebt staan.

Heb je alles toegevoegd aan de factuur wat je moest toevoegen? Dan kun je de factuur handmatig of automatisch laten versturen. Tevens is het mogelijk om de factuur in te plannen zodat hij in de toekomst wordt verstuurd. Voor een offerte werkt het in principe hetzelfde!

De klant die de factuur ontvangt kan de factuur betalen per overschrijving, PayPal of iDeal. Een iDeal betaling gaat in samenwerking met het bekende Mollie. Mollie is een Payment Service Provider die de betalingen voor je verzorgd.

Van urenregistratie naar een factuur

Als web developer ben ik erg blij met de update van Moneybird met betrekking tot het registreren van uren. Het is namelijk erg eenvoudig om klanten aan projecten te koppelen en uren te schrijven voor een klant.

Heb je alle uren geschreven? Dan kun je heel eenvoudig een factuur genereren met de gemaakte uren.

Urenregistratie met Moneybird online boekhouden met moneybird - image 1 300x216 - Online boekhouden met Moneybird

Koppeling met je bank

Een ander groot voordeel is de koppeling van jouw zakelijke bankrekening aan het boekhoudpakket. Dit heeft als voordeel dat je transacties eenvoudig kunt koppelen aan (inkomende) facturen en je zo precies weet waar je geld naar toe gaat en waar het vandaan komt. Wil je liever geen koppeling maar een transactiebestand importeren? Dit is eenvoudig te doen door middel van een klik op de knop.

Handmatige of elektronische btw omzetbelasting

Een zeer groot voordeel van het systeem van Moneybird is dat zij bij de rapportages een btw overzicht tonen die je eigenlijk 1 op 1 kan overnemen bij het invullen van je omzetbelasting. Dat maakt het online boekhouden met Moneybird erg fijn! Tevens is het mogelijk om binnen het boekhoudprogramma jouw btw aangifte elektronisch door te geven zonder dat je naar de website van de belastingdienst hoeft te gaan.

Door de eenvoudige rapportages van Moneybird zie je precies wat je verschuldigd bent of terugkrijgt van de belastingdienst.

Abonnementen van Moneybird

Bij Moneybird heb je de keus uit vier verschillende pakketten.

Het gratis pakket

Om te beginnen hebben ze het gratis pakket waarmee je 3 verkoopfacturen en 3 inkomende documenten per maand kan aanmaken. Wil je meer? Dan moet je overstappen op een betaalde pakket.

Betaalde pakketten

Het eerste betaalde pakket van Moneybird is slechts 12,- per maand. In alle betaalde pakketten zit het volgende:

  • Onbeperkt aantal facturen versturen
  • Onbeperkt aantal offertes versturen
  • Onbeperkt aantal documenten verwerken
  • Onbeperkt uren verwerken

Het enige verschil is dat bij de goedkoopste versie van 12 euro per maand een maximum zit op het aantal te verwerken banktransacties per maand. Dit zijn er namelijk 20. Bij een abonnement van 21 euro per maand kun je 50 banktransacties verwerken en bij een abonnement van 30 euro per maand kun je een onbeperkt aantal banktransacties verwerken.

Moneybird liever eerst proberen voordat je begint met betalen? Via onze link krijg je in plaats van 60 dagen, 120 dagen proefperiode t.w.v. 120 euro. Na deze 120 dagen proefperiode ben je helemaal vrij om te kiezen wat je wil doen. Ben je geïnteresseerd? Klik hier om je aan te melden voor het online boekhouden met Moneybird.

Hulp nodig met Moneybird?

Moneybird heeft een geweldige support! Zij hebben erg veel artikelen over het boekhouden en over hun eigen boekhoudprogramma. Kom je er nog niet uit? Dan helpen zij je graag verder in hun supportcenter.

Cursus voor het inrichten van Moneybird

Heb je nog geen idee hoe je moet beginnen met Moneybird en wil je liever uitleg van een Moneybird Expert? Dan kan ik je de cursus ‘Starten met Moneybird inrichten‘ aanraden! Hier vertelt Angelique je stap voor stap hoe je kan beginnen met het online boekhouden met Moneybird. De cursus bestaat uit 8 lessen waarin je zorgt dat het boekhouden een feestje wordt! Lees hier meer informatie over de cursus.

Plaats een reactie